ГоловнаСвіт

У Туреччині на три місяці продовжили режим НС

Рішення набуде чинності 19 січня.

У Туреччині на три місяці продовжили режим НС
Фото: EPA/UPG

Парламент Туреччини проголосував за продовження на три місяці режиму надзвичайного стану, введеного у країні в липні 2016 року після спроби військового перевороту.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Рішення набуде чинності 19 січня. Отже, режим НС триватиме щонайменше до середини квітня, а загальна його тривалість становитиме дев'ять місяців.

Як повідомляють, приводом для продовження надзвичайних повноважень уряду став напад на нічний клуб у Стамбулі новорічної ночі, жертвами якого стали 39 осіб. Відповідальність за подію взяло на себе угруповання ІДІЛ.

Турецька влада вже вдруге продовжує термін режиму надзвичайного стану. Першого разу таке рішення ухвалили в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, режим НС ввели після невдалої спроби державного перевороту 15 липня цього року. Під час перевороту загинули близько 250 осіб. Влада Туреччини звинуватили в його організації проповідника Фетхуллу Ґюлена, який живе у США, - він спростовує причетність до заколоту.

Після спроби перевороту кілька десятків тисяч осіб видворили з країни або втратили роботу. Кількість заарештованих оцінюють у 32 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram