ГоловнаСвіт

Операція затримання терориста в Стамбулі завершилася безрезультатно

За підозрою в причетності до нападу на нічний клуб заарештовано 12 осіб.

Операція затримання терориста в Стамбулі завершилася безрезультатно
Подозреваемый в стрельбе в ночном клубе Reina
Фото: bbc.com

У понеділок увечері в Стамбулі пройшла спецоперація з розшуку та затримання підозрюваного в скоєнні нападу на нічний клуб Reina. Як повідомляє Associated Press, вона завершилася безрезультатно.

За інформацією агентства, операцію провели в одному з будинків стамбульського району Бешикташ, до неї залучили загони спеціального призначення і вертоліт.

Поліція Туреччини заарештувала 12 осіб за підозрою в причетності до нападу на нічний клуб у Стамбулі в новорічну ніч, повідомляє Бі-бі-сі.

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що поліція має відбитки пальців і опис нападника. Чиновник пообіцяв, що особу стрільця буде встановлено найближчим часом.

Напад на нічний клуб Reina стався в ніч на 1 січня. Невідомий увірвався в приміщення, де відкрив вогонь по відвідувачах. У результаті атаки загинули 39 осіб, у тому числі 16 іноземців, ще 65 осіб були поранені.

Нападнику вдалося втекти з місця злочину. Як заявив голова МВС Туреччини Сулейман Сойлу, "терорист був одягнений у пальто, а після атаки перебрався і вийшов з клубу в іншому одязі". Як повідомляло CNN Turk з посиланням на дані поліції, нападник міг бути громадянином Узбекистану або Киргизії.

Напередодні відповідальність за теракт узяла на себе екстремістська організація "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram