ГоловнаСвіт

У Держдумі Україні погрожують почати розкол країни наприкінці 2017 року

Якщо Москві не вдасться провести дострокові вибори Верховної Ради або Президента України.

У Держдумі Україні погрожують почати розкол країни наприкінці 2017 року
Фото: Макс Левин

В російській Держдумі Україні погрожують почати розкол країни наприкінці 2017 року - якщо Москві не вдасться провести дострокові вибори Верховної Ради або Президента України.

Про це перший заступник голови Держдуми у справах СНД, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін заявив напередодні в ефірі програми "Вечір з Володимиром Соловйовим".

"Ось зараз хочу вам сказати: якщо в наступному році не знайдеться приводів-можливостей скинути хоча б якийсь баласт, в особі Верховної Ради - президента, то до кінця року виникне питання не те, що треба змінювати владу одного на іншого, а питання, яке назріває і звучить так: "Україна була, є - але може не бути". Взагалі в принципі. Як цілісної держави. Тому що люди розчаровуються в цьому експерименті, який триває з 1991 року і ні до чого доброго не призвів на сьогодні", - заявив Затулін.

За його словами, в 2014 році "цілком можлива ситуація, коли вона (Україна - ред.) могла складатися з республік - вона була на "мазі", була близька, але вона не відбулася, і цей факт треба визнати".

Водночас в 2015 році він особисто прогнозів щодо розколу України "не робив, розуміючи, що перший, другий конверт ще не відкритий".

Як повідомлялося, провідний експерт Центру військово-політичних досліджень МДІМВ (університет МЗС Росії) Михайло Александров у своєму відео закликав Кремль бомбити Україну за "сирійським варіантом" в разі зриву перемир'я на Донбасі. "Нам треба використати момент, коли перемир'я великомасштабно буде порушене українською стороною. Як тільки вони (сили АТО - ред.) порушать перемир'я, має розпочатися масштабний наступ військ Донбасу, підтриманий нашою (Росії - ред.) авіацією і далекобійними системами, тобто ракетними системами, крилатими ракетами, ракетами "Іскандер". Фактично сирійський варіант, коли буде знищена основна військова інфраструктура України, центр зв'язку, управління, системи ППО", - говорить чиновник.

Раніше Генеральна прокуратура опублікувала перехоплення розмови радника президента РФ В. Путіна Сергія Глазьєва про організацію сепаратистського руху в Україні. В одній з розмов Глазьєв зокрема розмовляє з Кирилом Фроловим, який перебуваючи в Одесі координує діяльність проросійських бойовиків - для здійснення перевороту. Кирило Фролов досі є співробітником Інституту країн СНД, який очолює згаданий К. Затулін.

Міжнародне волонтерське розвідувальне співтовариство Informnalm опублікувало розкриту пошту К. Фролова, з якої чітко видно антиукраїнську діяльність його особисто та Інституту, спрямовану на розкол країни, зокрема за допомогою УПЦ МП.

Погроза Затуліна про розкол України (з 2.21.47 сек)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram