ГоловнаСвіт

Відкритість е-декларування багато коштувала Україні, - заступник голови МЗС

Пристайко зазначив, що у відносинах України з ЄС відбулося дорослішання.

Відкритість е-декларування багато коштувала Україні, - заступник голови МЗС
МИД
Фото: zn.ua

Україна пройшла через дуже болючий етап електронного декларування, якого немає ні в одній країні світу, і ця відкритість багато чого нам коштувала, - і політично, і іміджево.

Про це заявив заступник голови МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Але ми це зробили, виконуючи наші домовленості з Євросоюзом. А коли нам у відповідь кажуть: так, ви все зробили, але треба ще почекати, тут, безумовно, виникає певна емоційна реакція", - зазначив дипломат.

Тому, за словами Пристайка, у відносинах України з ЄС відбулося не охолодження, а дорослішання.

"Ми дійсно останнім часом починаємо розмовляти з європейськими партнерами більш прагматично: ми вам дуже вдячні за ту допомогу, яку ви надавали і надаєте, повірте, ми пам'ятаємо про кожний витрачений на нас євро, але одночасно є політичні домовленості", - зазначив заступник міністра.

Пристайко нагадав, що Україна виконала всі умови для надання нашим громадянам безвізового режиму з ЄС, однак Євросоюз щоразу знаходить якесь нове пояснення, чому його частину треба перенести.

Нагадаємо, раніше посол Франції в Україні Ізабель Дюмон назвала е-декларування одним з головних досягнень України за рік. Також вона відкинула зв'язок між виборами у Франції та безвізом для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram