ГоловнаСвіт

Путін відмовився висилати американських дипломатів з Росії

Російський лідер заявив про особливу відповідальність РФ і США за збереження глобальної безпеки.

Путін відмовився висилати американських дипломатів з Росії
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін відмовився висилати американських дипломатів з Росії.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

Путін заявив, що Росія не буде створювати проблем американським дипломатам і не висилатиме їх з країни.

При цьому російський лідер назвав нові санкції США проти Росії "провокаційними". Він сказав, що вони призведуть до погіршення російсько-американських відносин. Подальші кроки для відновлення відносин між країнами Кремль буде вибудовувати зважаючи на політику майбутнього президентаСША Дональда Трампа, додав він. 

"Це відверто суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів. З урахуванням особливої відповідальності Росії і США за збереження глобальної безпеки, завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин", - прокоментував Путін нові санкції США.

Путін додав, що Росія залишає за собою право на відповідні заходи, але "не опускатиметься до рівня "кухонної", безвідповідальної дипломатії".

29 грудня влада США ввела дипломатичні санкції проти Росії: Вашингтон розпорядився вислати з країни 35 російських дипломатів і закрити дві заміські резиденції російського посольства в США. Під санкції також потрапили кілька фізичних осіб, а також ГРУ і ФСБ. США ввели санкції через звинувачення на адресу Росії про причетність російських спецслужб до хакерських атак у США під час виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram