ГоловнаСвіт

Палестинський лідер назвав умову для досягнення миру з Ізраїлем

Аббас підтвердив свою повну відданість справі справедливого світу як стратегічного вибору.

Палестинський лідер назвав умову для досягнення миру з Ізраїлем
Махмуд Аббас
Фото: EPA/UPG

Голова Палестинської автономії Махмуд Аббас заявив, що досягнення миру з Ізраїлем можливе, але за певної умови.

Про це він заявив у відповідь на промову держсекретаря США Джона Керрі, який сказав, що перспектива врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту опинилася під загрозою, повідомляє агентство Рейтер.

За словами Аббаса, Палестина відновить переговори тільки в разі припинення Ізраїлем будівництва єврейських поселень на палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим.

Головний палестинський парламентер Саїб Арікат зачитав заяву про те, що Аббас підтвердив свою повну відданість справі справедливого світу як стратегічного вибору.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звинуватив Керрі в антиізраїльській риториці. Йдеться про прийняту минулої п'ятниці, 23 грудня, резолюції ООН із закликом "негайно і повністю припинити будь-яку діяльність щодо заселення на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим".

Діюча адміністрація США відмовилася накладати вето на резолюцію і проінструктувала американських дипломатів утриматися при голосуванні. Після цього Ізраїль звинуватив США у зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram