ГоловнаСвіт

Влада Китаю повідомила про посилення контролю за інтернетом

КНР у своїй стратегічній програмі закликала інші країни поважати її "кібернетичний суверенітет".

Влада Китаю повідомила про посилення контролю за інтернетом

Влада Китаю рішуче налаштована посилити контроль за Всесвітньою мережею і її користувачами.

Про це йдеться в стратегічній програмі, оприлюдненій Адміністрацією кібернетичної безпеки Китаю, повідомляє агентство Рейтер.

"Головний державний орган, який відає кібернетичної безпекою Китаю, підтвердив свою рішучість посилити нагляд у мережі Інтернет, закликавши до більш детального вивчення місцевих і іноземних технологій, які використовуються в критично важливих для національних інтересів галузях економіки", - пише агентство.

Документ вимагає від китайських підприємств проведення "безпечного огляду" технологій, щоб не дати можливості постачальникам і іншим групам "вдаватися до нечесної конкуренції" та "завдати шкоди інтересам користувачів".

"У стратегічній програмі також знову висловлюється заклик до інших країн поважати "кібернетичний суверенітет" Китаю. Цей концепт дозволяє державам самостійно регулювати інтернет-послуги в межах їх кордонів", - пояснює агентство.

Загалом у документі обґрунтовується необхідність суперечливого закону в галузі кібербезпеки, прийнятого минулого місяця, який, на переконання експертів, потенційно може легалізувати вимоги до передачі інтелектуальної власності та позбавити іноземні компанії можливості на рівних конкурувати на ринку.

Нагадаємо, ще в лютому повідомляли, що влада Китаю заборонить діяльність іноземних онлайн-ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram