ГоловнаСвіт

Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів за причетність до путчу

За версією чорногорської прокуратури, двоє членів військової розвідки РФ стежили за прем'єр-міністром Чорногорії.

Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів за причетність до путчу
Черногория
Фото: http://forum.vesveter.ru

Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох росіян і трьох сербів, які нібито причетні до спроби державного перевороту з метою повалення чорногорського уряду.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомила чорногорська прокуратура 27 грудня, п'ять осіб перебувають у розшуку за підозрою в "терористичній" діяльності, яка передбачала план убивства прем'єр-міністра країни Міло Джукановича і захоплення парламенту в день виборів у жовтні.

Двоє росіян, як повідомляють, є членами російської військової розвідки і, за версією звинувачення, з території сусідньої Сербії здійснювали стеження за прем'єр-міністром Чорногорії.

Місцеві ЗМІ повідомили, що один із розшукуваних сербів - Неманья Рістич, який з'явився на фотографії поряд із головою МЗС РФ Сергієм Лавровим 12 грудня під час його візиту в Белград.

Кремль заперечує свою причетність до політики в Чорногорії, але активно підтримує місцеві політичні групи, які виступають проти пронатовського уряду.

Чорногорія отримала запрошення приєднатися до Альянсу минулого року, але рішення ще не ратифіковане кількома державами-членами.

Влада Чорногорії заявила, що не має доказів участі високопосадовців Росії у змові проти НАТО. Близько 20 осіб, переважно серби і росіяни, уже перебувають під вартою в Чорногорії за звинуваченням в участі в такій імовірній схемі.

Нагадаємо, що раніше в грудні генсек НАТО пообіцяв Чорногорії гарантії безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram