ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Интерфакс" повідомив про призупинення польотів Ту-154 російських силових відомств

За даними ТАСС, версію потрапляння стороннього предмета у двигун вважають пріоритетною.

"Интерфакс" повідомив про призупинення польотів Ту-154 російських силових відомств
Ту-154
Фото: mil.ru

Польоти літаків Ту-154, які експлуатують силові відомства Росії, призупинено до з’ясування причин катастрофи над Чорним морем.

Про це повідомив "Интерфакс" з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Рішення про призупинення експлуатації Ту-154 ухвалило Міноборони РФ. За словами джерела, це суттєво не позначиться на повітряних перевезеннях державних відомств, оскільки в експлуатації перебуває "обмежене число цього типу літаків".

Авіакатастрофа військово-транспортного літака Ту-154 Міноборони РФ сталася 25 грудня. На борту перебували 92 людини, серед них були військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова і голова фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка. Літак упав через дві хвилини після зльоту.

Основними версіями причин авіакатастрофи називають потрапляння у двигун сторонніх предметів, неякісне паливо, помилку пілота і технічну несправність літака. За словами джерела ТАСС у силових структурах, версія потрапляння стороннього предмета у двигун вважається пріоритетною.

Читайте: Доктор Ліза: трагедія життя і смерті

Напередодні "Коммерсантъ" опублікував свідчення очевидця аварії літака. Ним був співробітник берегової охорони прикордонної служби ФСБ. Під час катастрофи лайнера він перебував на катері в морі. За його словами, літак повільно рухався з неприродно піднятим догори носом. Після цього літак почав знижуватися, і в очевидця склалося враження, що він збирався сісти на воду. Потім Ту-154 зачепив воду хвостом, який відвалився і потонув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram