ГоловнаСвіт

Запуск російської ракети з американським супутником перенесли через сміття

На підприємстві-виробнику "Протона" повідомлення про причину перенесення назвали "домислами".

Запуск російської ракети з американським супутником перенесли через сміття
Фото: kosmos-x.net.ru

У Росії запуск ракети-носія "Протон-М" з американським супутником зв'язку EchoStar 21 попередньо перенесли на другу декаду січня 2017 року.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

За даними джерела, причиною перенесення могло стати виявлене у двигуні ракети сміття.

"У кермових двигунах одного зі ступенів ракети-носія виявлено сміття. Двигун виробництва Воронезького механічного заводу, куди скерують комісію для перевірки. Ухвалено рішення замінити двигун і трубопроводи, що ведуть до нього, провести повну дефектацію виробу", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше Центр імені Хрунічова (виробник ракети "Протон-М") повідомив, що запуск ракети з космодрому Байконур перенесли для проведення додаткових перевірок систем носія і розгінного блоку. Однак нової дати запуску підприємство не уточнило.

У прес-службі підприємства-виробника "Протона" повідомлення в ЗМІ про дату і причину перенесення запуску ракети назвали "домислами", передає РИА Новости.

Геостаціонарний супутник зв'язку EchoStar-21 для забезпечення послуг на території Європи планували запустити в першому кварталі 2016 року із Байконуру. Після кількох перенесень датою запуску призначили 28 грудня 2016 року. Центр імені Хрунічова 23 грудня повідомив про чергове перенесення, не уточнюючи дати.

Нагадаємо, в травні 2015 року в Росії впала ракета "Протон" з мексиканським супутником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram