ГоловнаСвіт

Влада Китаю вирішила прибрати "брудні" заводи з узбережжя океану

Пекін намагається вирівняти економічний розвиток різних частин КНР.

Влада Китаю вирішила прибрати "брудні" заводи з узбережжя океану

Китай буде заохочувати власників заводів, розташованих уздовж східного узбережжя країни, переносити виробництво вглиб материка.

Про це повідомив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян під час обговорення п'ятирічного плану розвитку західних регіонів держави, передає агентство "Сіньхуа".

Прем'єр підкреслив, що Китай далі вживатиме заходів, спрямованих на зниження податкового навантаження на заході країни, щоб знизити витрати бізнесу.

Кецян закликав владу західних регіонів Китаю пропагувати нові форми урбанізації та індустріалізації, а також звертати увагу на захист довкілля, особливо обмежених водних ресурсів, брак яких не дає багатьом частинам регіону розвиватися.

Як пояснює агентство Рейтер, швидке економічне зростання Китаю протягом останніх 40 років забезпечувалося переважно регіонами східного узбережжя. Однак зараз Пекін намагається вирівняти економічний розвиток різних частин країни не тільки заради заохочення економічного зростання в політично важливих і багатих на енергоресурси західних регіонах, а й для поліпшення екологічної ситуації на сході, зокрема в забруднених і перевантажених дельтах річок Янцзи і Чжуцзян.

Нагадаємо, раніше в грудні в Пекіні оголосили найвищий рівень екологічної небезпеки через смог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram