ГоловнаСвіт

Медведєв очолить комісію з розслідування катастрофи Ту-154 в Сочі

Слідчий комітет вже порушив кримінальну справу.

Президент Росії Володимир Путін доручив голові уряду Дмитру Медведєву сформувати і очолити державну комісію з розслідування аварії літака Ту-154 в Сочі, про це повідомляють "РІА Новини" з посиланням на прес-службу Кремля.

Слідчий комітет Росії вже порушив кримінальну справу за фактом аварії літака Ту-154. Справу відкрили за ознаками злочину, передбаченого статтею "порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки".

"Встановлено, що літак виконував плановий політ в Сирію. На його борту перебували 83 пасажири і 8 членів екіпажу. Через деякий час після вильоту з аеропорту Адлер, де була виконана дозаправка, Ту-154 зник з екрану радара. Пошук місця аварії літака проводиться пошуково-рятувальними службами Міністерства оборони Російської Федерації і МНС Росії", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, літак Ту-154 Міноборони РФ, який летів після дозаправки з Сочі в сирійську Латакію, пропав з екранів радарів близько 5:00 (за Києвом) 25 грудня.

За попередніми даними, катастрофа літака сталася через те, що при наборі висоти виникла технічна несправність, яку не вдалося швидко усунути. Розглядається версія про помилку пілотування.

На борту лайнера перебували артисти Академічного ансамблю пісні і танцю імені Александрова, журналісти, вісім членів екіпажу та військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram