ГоловнаСвіт

Тисячі Санта-Клаусів у Сеулі зажадали арешту президента Кореї

Учасники протесту скандували: "Дітям - подарунки, Пак - наручники". 

У Сеулі учасники протестів з вимогою відставки південнокорейського президента Пак Кин Хе  в суботу, 24 грудня, масово вбралися в костюми Санта-Клауса.

Про це повідомляє ВВС.

За словами організаторів демонстрації, на неї зібралося понад 550 тисяч корейців. Протестувальники співали: "Арештуйте Пак негайно". 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Кілька сотень молодих людей роздавали дітям подарунки і листівки, періодично скандуючи: "Дітям - подарунки, Пак - наручники".

Нагадаємо, 9 грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе. Розгляд справи Конституційним судом може зайняти до 180 днів.

Пак Кин Хе звинувачують у протекції своїй близькій подрузі Чхве Сун Силь, яку підозрюють у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній до багатомільйонних пожертвувань на користь імовірно благодійних організацій. Двох колишніх президентських помічників також підозрюють у передаванні їй секретної інформації. Опозиція стверджує, що Пак Кин Хе порушила конституцію країни, дозволивши своїй подрузі втручатися в справи державного управління.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram