ГоловнаСвіт

У Молдові інавгурували Додона

Молдовський лідер пообіцяв просувати ідею стратегічного партнерства з РФ, ЄС, США і Китаєм.

У Молдові інавгурували Додона
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Обраний президент Молдови Ігор Додон заступив на посаду.

Церемонія інавгурації відбулася на урочистому засіданні парламенту і Конституційного суду в Палаці республіки в Кишиневі, передає "Укрінформ".

"Шановні співвітчизники! Упевнений, що на президентських виборах ви проголосували за краще майбутнє нашої Батьківщини - Республіки Молдова! Як заявляв і під час виборчої кампанії, я буду президентом усіх громадян країни, які хочуть, щоб Молдова стала квітучою, вільною і незалежною державою", - заявив у своєму зверненні Додон.

Президент звернувся також до сотень тисяч молдован, які змушені працювати далеко за межами батьківщини. "Підтримка наших громадян, які перебувають далеко від дому, буде для мене пріоритетною, а в рамках адміністрації президента буде діяти радник з проблем діаспори", - зазначив Додон.

Новий президент Молдови закликав громадян до єднання, а представників державних органів влади - на чільне місце ставити інтереси всіх громадян, незалежно від їхнього віросповідання і політичних поглядів.

На завершення Додон звернувся до громадян російською мовою. Особливо він наголосив, що просуватиме ідею стратегічного партнерства з Росією, Євросоюзом, США і Китаєм.

У церемонії інавгурації взяли участь близько 700 осіб, у тому числі акредитовані в Кишиневі дипломати і зарубіжні гості.

Нагадаємо, що у другому турі президентських виборів у Молдові, які пройшли 13 листопада, перемогу здобув проросійський кандидат, екс-лідер Партії соціалістів Ігор Додон. За нього проголосували трохи більше від 52% виборців. Його основний конкурент на виборах, лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду набрала близько 48% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram