ГоловнаСвіт

Лукашенко подарував на Новий рік Кучмі півня

Білоруський лідер отримав від екс-президента України збірник праць Нікколо Мак'явеллі.

Лукашенко подарував на Новий рік Кучмі півня
Лукашенко
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко подарував екс-президенту України Леоніду Кучмі на Новий рік плюшевого півня, отримавши натомість збірник праць Нікколо Мак'явеллі.

Про це повідомляє перший канал Білоруського телебачення.

Раніше прес-служба білоруського лідера повідомила, що Лукашенко і Кучма особисто зустрілися в Мінську, обговорили роботу контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі й обмінялися новорічними подарунками. Але якими саме подарунками, в прес-службі не уточнили. Білорусь і Україна 27 грудня 2016 року відзначать 25-річчя встановлення дипломатичних відносин.

"Білоруський лідер вручив другому президентові України символ 2017 року - півня. Зі свого боку Леонід Кучма презентував своєму другові збірник праць італійського мислителя Нікколо Мак'явеллі", - повідомляє білоруське телебачення.

Нікколо Мак'явеллі - філософ, письменник і політичний діяч Італії XV-XVI століть. Найбільше відомий свої працею "Державець", яка присвячена, зокрема, мистецтву управління державою. Мак'явеллі традиційно вважають прихильником ідеї, що державний діяч повинен опиратися не на мораль, а на силу і хитрість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram