ГоловнаСвіт

Японія виділила на військові витрати в 2017 році рекордні $44 млрд

Перед набуттям чинності військовий бюджет повинен отримати схвалення парламенту.

Японія виділила на військові витрати в 2017 році рекордні $44 млрд

Уряд Японії схвалив рекордний оборонний бюджет на наступний фінансовий рік на тлі триваючих територіальних суперечок з Китаєм і загроз із боку Північної Кореї.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Обсяг коштів, які влада планує витратити на оборону, становить 5,13 трлн єн ($43,6 млрд) при загальному обсязі бюджету 97,5 трлн єн ($830 млрд).

Новий бюджет країни набуде чинності з початку наступного фінансового року 1 квітня 2017 року. Перед набуттям чинності він повинен отримати схвалення парламенту.

Територіальні суперечки з Китаєм навколо островів у Східно-Китайському морі призвели до збільшення витрат на берегову охорону до 210 млрд єн ($1,8 млрд) з нинішніх 187,7 млрд єн.

Зокрема, японська влада має намір закупити п'ять великих патрульних кораблів і розширити штат берегової охорони на 200 осіб. Токіо хоче також удосконалити систему протиракетної оборони у відповідь на ядерну програму Північної Кореї.

Експерти відзначають, що різке підвищення бюджетних витрат на тлі економічних труднощів і стрімкого старіння населення може призвести до збільшення зовнішнього боргу Японії.

Нагадаємо, в листопаді японських військових уперше з 1945 року відправили на бойове завдання за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram