ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний розповів про дві квартири сім'ї мера Нижнього Новгорода в Маямі

Міський голова пояснює відсутність нерухомості в декларації про доходи розлученням із дружиною до вступу на посаду голови міста.

Близькі родичі мера Нижнього Новгорода Івана Карніліна володіють двома задекларованими квартирами в Маямі.

Про це повідомив опозиціонер Олексій Навальний у своєму блозі.

Сам Карнілін пояснив "Дождю" відсутність нерухомості в декларації про доходи розлученням із дружиною до його вступу на посаду голови міста.

У розслідуванні Навальний навів уривки з інтерв'ю Карніліна, де він розповідав, що його дружину звуть Альбіна, дітей - Микола та Ірина, а онуків - Іван і Валерія. Опозиціонер також навів декларацію про доходи голови Нижнього Новгорода, в якій вказана одна квартира. Відповідно до виписки з Росреєстру, в списку власників цієї нерухомості також значиться Карніліна Альбіна Іванівна, Карнілін Микола Іванович і Карніліна Ірина Іванівна.

Згідно з даними з реєстру власників нерухомості Маямі, що їх подає Навальний, Альбіна Карнілова (тезка дружини голови Нижнього Новгорода), володіє 130-метровими апартаментами, які три роки тому були куплені за $824 тис.

У документах на квартиру як спадкоємиця вказана Овчиннікова Ірина Іванівна. У документах про передачу права власності зазначена її конкретна адреса в Росії, з чого випливає, що вона живе в Нижньому Новгороді. Відповідно до виписки на цю квартиру, отриманої в Росреєстрі, в ній проживають Карніліна Альбіна Іванівна і Карніліна Ірина Іванівна.

Навальний знайшов профіль Ірини Овчиннікової в соціальних мережах. Як стверджує голова Фонду боротьби з корупцією, в 2012 році вона вийшла заміж і змінила прізвище. У профілі Овчиннікової викладена фотографія, на якій видно гірлянду з написом "Лєрочці 1 рік". Валерія - ім'я внучки мера Нижнього Новогорода.

Опозиціонер, посилаючись на документ про право володіння майном, також з'ясував, що влітку 2014 року Альбіна Карніліна купила за $1 млн ще одну квартиру в Маямі в тому ж будинку, де розташовані й інші апартаменти. За словами Навального, після запитів у мерію Нижнього Новгорода з офіційного сайту відомства зникли дані про сімейний стан Карнілова.

Одна з квартир сім'ї мера Нижнього Новгорода в Маямі
Фото: navalny.com
Одна з квартир сім'ї мера Нижнього Новгорода в Маямі

Карнілін підтвердив "Дождю", що в його дружини є дві квартири в США. При цьому він зазначив, що вони були куплені під час його роботи в комерційній структурі.

"Нерухомість у США купувала моя колишня дружина в 2013-2014 роках. Це було вкладення коштів - тоді долар коштував близько 30 рублів, я працював у комерційній структурі, і закон не забороняв володіти зарубіжною нерухомістю. З березня 2015 року я в розлученні, квартири належать дружині. Головою міста я став через півроку після розлучення", - пояснив Карнілін.

На офіційному сайті міської думи Нижнього Новогорода написано, що Карнілін був її головою під час першого, другого, третього, четвертого скликань. У 2010 році його обрали депутатом думи п'ятого скликання. Він входив до складу комісії з бюджетної, фінансової і податкової політики на той момент, коли були куплені квартири в США. З 7 жовтня 2015 року Карнілін займає посаду голови Нижнього Новгорода і голови міської думи Нижнього Новгорода 6 скликання.

Нагадаємо, в листопаді Навальний розповів про махінації Міноборони РФ і відкати "кухареві Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram