ГоловнаСвіт

Президент Польщі підписав закон про зниження пенсійного віку

Замість 67 років чоловіки зможуть виходити на пенсію в 65 років, жінки - в 60.

Президент Польщі підписав закон про зниження пенсійного віку
Фото: EPA

Президент Польщі Анджей Дуда в понеділок підписав закон про зниження пенсійного віку.

Про це пише "Радіо Польща".

Згідно з документом, який набуде чинності з 1 жовтня 2017 року, жінки зможуть виходити на пенсію у віці 60 років, чоловіки - в 65 років. Нині в Польщі пенсійний вік незалежно від статі становить 67 років.

Дуда заявив, що колишній прем'єр Дональд Туск у 2011 році обіцяв, що уряд коаліції "Польської селянської партії" і партії "Громадянська платформа" не підвищуватиме пенсійний вік, однак пізніше це все-таки відбулося.

"На всіх моїх зустрічах з виборцями під час передвиборної кампанії мене просили пообіцяти, що я знижу пенсійний вік", - заявив польський президент. Тому він вважає, що підписаний закон є відповіддю на прохання суспільства.

"Вибір залишається за кожним працюючим залежно від того, як він бачить своє подальше життя, які в нього плани, чим він хоче зайнятися: далі працювати чи, наприклад, опікуватися онуками і допомагати своїм дітям", - сказав Дуда.

Нагадаємо, віце-прем'єр Польщі Матеуш Моравецький у вересні говорив, що через зниження пенсійного віку польський ринок праці втратить від 750 тис. до 1,35 млн осіб до 2020 року. На його думку, компенсувати дефіцит робочої сили можна за рахунок громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram