ГоловнаСвіт

Трамп назвав викрадення Китаєм безпілотника США "беcпрезидентним" актом

"О 7:30 ранку суботи ескалація дипломатичної кризи з Китаєм через твіттер з помилкою".

Обраний президент США Дональд Трамп у своєму твіттері прокоментував інцидент з викраденням китайськими військовими американського підводного безпілотника. Однак при цьому він зробив описку і замість "безпрецедентний" (unprecedented) написав "безпрезидентний" (unpresidented).

Як зазначає FoxNews, після цього він видалив твіт і написав новий, з правильним написанням слова. Але користувачі твіттеру встигли помітити помилку.

В акаунті словника Merriam-Webster незабаром з'явився запис: "Доброго ранку! #СловоДня - це... не беспрезидентний. Ми не включили це слово. Воно нове".

Сенатор штату Коннектикут Кріс Мерфі відреагував більш жорстко: "Це безумство. О 7:30 ранку суботи ескалація дипломатичної кризи з Китаєм через твіттер з помилкою".

У Трампа понад 17 млн передплатників у твіттері. Напередодні дня виборів у США в ЗМІ з'явилася інформація, що радники заборонили Трампу вести твіттер. Втім, наступного дня її спростували.

Нагадаємо, що колишній президент України Віктор Янукович одного разу написав слово професор з двома "ф", після чого до нього прикріпилося прізвисько "Проффесор". Нинішній губернатор Миколаївській області під час конкурсного відбору написав текст з помилкою в кожному слові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram