ГоловнаСвіт

Іспанія перейде на "лондонський" час

Іспанська влада хоче підвищити продуктивність праці.

Іспанія перейде на "лондонський" час
Фото: toptravel.ru

Іспанія планує перевести годинник на годину назад для того, щоб привести свій робочий день у відповідність з європейським, і таким чином підвищити продуктивність праці.

Про це заявила міністр праці Фатіма Баньєс, повідомляє "Дзеркало тижня".

Іспанські годинники планують перевести на годину назад, щоб потрапити в один часовий пояс із Лондоном.

"Ми хочемо, щоб наш робочий день закінчувався о шостій годині, і маємо намір обговорити це з представниками бізнесу і профспілок", - заявила Баньєс у парламенті.

Робочий графік в Іспанії значно відрізняється від робочого графіка більшості європейських держав, варіюється залежно від регіону. Робочий день може починатися о дев'ятій ранку та закінчуватися о сьомій-восьмій вечора і пізніше. Його головною особливістю є тривала обідня перерва - сієста, яка триває не менш ніж дві години.

Іспанці використовують таку тривалу перерву в середині дня для того, щоб пообідати вдома і після цього трохи поспати. Однак, згідно з опитуваннями, в містах люди живуть так далеко від своїх офісів, що лише в небагатьох є час на те, щоб дістатися додому.

Робочий графік в Іспанії передбачає, що багато працівників повертаються з обіду о 17:00 за місцевим часом, тоді як робітники і службовці в Німеччині й інших північних європейських країнах у цей час уже збираються додому. Для того, щоб обслуговувати покупців наприкінці робочого дня, багато дрібних іспанських продуктових магазинів працюють до 21:00, вечеря подається пізно, а популярні телешоу транслюються до середини ночі.

Нагадаємо, як повідомляли в серпні, Швеція переходить на 6-годинний робочий день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram