ГоловнаСвіт

Reuters повідомило про кібератаку на американську Комісію зі сприяння виборам

Розслідування інциденту за участю "російськомовного хакера" веде ФБР.

Reuters повідомило про кібератаку на американську Комісію зі сприяння виборам
Фото: autocentre.ua

Американська комісія зі сприяння виборам зазнала кібератаки після виборів президента США в листопаді.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на дані правоохоронних органів і фірми, що працює у сфері інформаційної безпеки.

Про злом стало відомо, коли компанія Recorded Future, яка працює у сфері IT-безпеки, виявила на "чорному" онлайн-ринку виставлені на продаж дані для входу в комп'ютери комісії. Діючи в якості потенційних покупців, представники компанії вийшли на "російськомовного хакера, який отримав реєстраційні дані понад 100 співробітників через вразливість системи".

Хакер намагався продати цю інформацію уряду близькосхідної держави за кілька тисяч доларів, але правоохоронним органам вдалося втрутитися і зупинити витік інформації.

Комісія зі сприяння виборам у своїй заяві зазначила, що розслідування інциденту веде ФБР.

Робота комісії полягає в сертифікації систем, які використовують під час голосування, і в розробці технічних стандартів для виборів.

Повідомляють, що хакер отримав доступ до закритої інформації про проблеми з обладнанням, яке застосовують під час виборів. Теоретично ці дані можна використовувати для атаки на конкретні машини для опрацювання бюлетенів, зазначає Рейтер з посиланням на експерта у сфері кібербезпеки.

При цьому система голосування у США децентралізована, а інформації про масштабні порушення на листопадових президентських виборах не надходило.

Нагадаємо, раніше американський генерал розповів про російську кібератаку на командування армії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram