ГоловнаСвіт

Єгипет заявив про сліди вибухівки на тілах загиблих під час вибуху літака EgyptAir

Розпочато кримінальне розслідування катастрофи літака.

Єгипет заявив про сліди вибухівки на тілах загиблих під час вибуху літака EgyptAir
Самолет EgyptAir
Фото: EPA/UPG

Міністерство цивільної авіації Єгипту повідомило, що на деяких тілах загиблих під час катастрофи літака AirBus 320 авіакомпанії EgyptAir у травні 2016 року було знайдено сліди вибухових речовин.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністерство також оголосило про початок кримінального розслідування катастрофи літака, в результаті якої загинули 66 осіб. При цьому французька влада почала аналогічне розслідування ще в червні.

Літак Airbus A320 авіакомпанії EgyptAir, що летів із Парижа до Каїра, зник над Середземним морем 19 травня. Пізніше його уламки знайшли неподалік від берегів Єгипту. Всі, хто був на борту, загинули. Жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за аварію літака.

Французьке агентство з розслідування катастроф заявило, що в останні хвилини польоту в літаку спрацювала сигналізація, яка свідчить про задимлення. У відомстві уточнювали, що, найімовірніше, це сталося через виникнення пожежі на борту.

Єгипетські слідчі в липні називали пожежу основною версією катастрофи. Займання могло статися в кабіні пілота або поряд з нею.

17 вересня Le Figаro з посиланням на джерела повідомило, що французькі експерти знайшли сліди тротилу на уламках літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram