ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у коптському соборі в Каїрі

Джихадисти пообіцяли "продовжувати війну проти відступників".

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у коптському соборі в Каїрі
Архив
Фото: thecairopost.youm7.com

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за вибух у коптському соборі в Каїрі.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Як випливає із заяви угруповання, розповсюдженій в інтернеті, смертник убив і поранив 80 осіб. При цьому ІДІЛ обіцяє "продовжувати війну проти відступників".

Теракт стався в коптському соборі святого Марка в центрі Каїра в неділю, 11 грудня. За даними правоохоронних органів, потужність вибухового пристрою становила 12 кілограмів у тротиловому еквіваленті.

Після атаки в усіх церквах країни було вирішено посилити заходи безпеки.

Християни-копти складають, за різними оцінками, від 10% до 20% населення Єгипту, тобто приблизно 6,5-13 млн осіб. Більшість їх належить до коптської православної церкви, менша частина - до коптської католицької церкви. В останні роки копти нерідко стають метою нападів радикальних ісламістів.

"Ісламська держава" захопила частину території Сирії та Іраку і проголосила там халіфат, але проявляє активність і в інших державах.

Нагадаємо, ще в листопаді 2014 року єгипетське ісламістське угруповання "Ансар Бейт аль-Макдіс" присягнуло на вірність ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram