ГоловнаСвіт

В ЄС узгодили надання Грузії безвізового режиму

Формальне рішення має ухвалити Рада ЄС 18 січня.

В ЄС узгодили надання Грузії безвізового режиму
Фото: EPA/UPG

Рада Євросоюзу і Європейський парламент досягли згоди про схвалення візової лібералізації для Грузії, повідомляє Радіо Свобода.

"Хороші новини для громадян Грузії: політична домовленість між Радою ЄС та Європарламентом про візову лібералізацію для Грузії. Наступний крок у Раді ЄС буде скоро", - повідомило у твіттері нинішнє словацьке головування у Раді ЄС.

Член Європарламенту, доповідач у справах візової лібералізації для Грузії і України Марія Габріел підтвердила це з боку Європарламенту.

"Хороші новини: ми досягли згоди з Радою ЄС і головуванням Словаччини у ній про візову лібералізацію для Грузії! Спільно віддані тому, щоб завершити якомога швидше" - написала вона у твіттері.

За даними кореспондента Радіо Свобода у Брюсселі, після нинішньої домовленості між Європарламентом і Радою ЄС щодо візової лібералізації для Грузії за це має проголосувати Європейський парламент на сесійному засіданні у січні наступного року. Крім того, формальне рішення повинна прийняти Рада ЄС на одному зі своїх майбутніх засідань. За попереднім планом Європарламенту, його повинні розглянути 18 січня.

Раніше повідомлялося, що Європарламент переніс розгляд питання про надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 року.

15 грудня Європарламент планує затвердити механізм припинення безвізового режиму, який відкриє шлях візовій лібералізації України та Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram