ГоловнаСвіт

ФСБ Росії назвала Україну "джерелом терористичної загрози"

Голова спецслужби стверджує, що небезпека походить із Києва.

ФСБ Росії назвала Україну "джерелом терористичної загрози"
Александр Бортников
Фото: EPA/UPG

Керівник Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков розповів про терористичну загрозу в Росії, яка, на його думку, походить з України.

Про це повідомляє російське інформагентство РИА Новости.

Бортніков, зокрема, стверджує, що небезпека походить із Києва, який "активізував диверсійну діяльність у Криму".

"Українські держоргани і радикали останнім часом перейшли до активних дій у підготовці та реалізації терористичних задумів у Криму", - заявив голова російської спецслужби.

Виступаючи на засіданні антитерористичного комітету, Бортніков нагадав про затримання в анексованому Криму двох "диверсійних груп".

Нагадаємо, в серпні ФСБ заявила про затримання кількох людей, які нібито готували теракти в Криму. Ними, зокрема, виявилися виконроб з Євпаторії Андрій Захтей, водій автобуса АТП Запорізької АЕС Євген Панов. Також відомі імена ще двох заарештованих - кримчанина Редвана Сулейманова і харківського далекобійника Володимира Присича.

Після цього випадку російська влада в Криму регулярно повідомляє про затримання "українських розвідників і диверсантів". Влада України спростовує звинувачення і називає їх провокаціями російських спецслужб.

10 листопада ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи" в Севастополі. Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій затриманий - капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram