ГоловнаСвіт

Сенат США підтримав виділення $350 млн на військову співпрацю з Україною

Документ ще має підписати президент США.

Сенат США підтримав виділення $350 млн на військову співпрацю з Україною
Фото: EPA/UPG

Сенат США слідом за Палатою представників більшістю голосів схвалив "Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони", в якому передбачено виділення 350 млн доларів на допомогу Україні.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США у фейсбуці.

"Рішенням Конгресу США збільшено допомогу з безпеки Україні до 350 млн доларів. Сенат США слідом за Палатою представників більшістю голосів схвалив Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони", - йдеться у ньому.

Згідно з повідомленням, суму коштів, яку передбачається виділити для надання допомоги з безпеки Україні, в тому числі летальних видів озброєнь, у наступному бюджетному році збільшено на 50 млн - до 350 млн доларів.

Крім того, перелік видів допомоги розширено шляхом включення в нього надання засобів та технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування Збройних сил України.

Документ ще має бути підписаний президентом США.

Як повідомлялося, головний претендент на посаду держсекретаря США в уряді Дональда Трампа Джон Болтон закликав до надання Україні зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram