ГоловнаСвіт

США не скорочують, а розширюють допомогу на оборону України, - Климпуш-Цинцадзе

За словами віце-прем'єр-міністра з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, рішення про розширення фіндопомоги Україні проголосовано Палатою представників і його має підтримати Сенат.

США не скорочують, а розширюють допомогу на оборону України, - Климпуш-Цинцадзе
Иванна Климпуш-Цинцадзе
Фото: www.kmu.gov.ua

США не тільки не скорочують, а й розширюють фінансову допомогу Україні.

Про це написала в своєму Facebook віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Не можу зрозуміти, про яке скорочення військової допомоги на 30% Україні говорить пан Наливайченко в своїх інтерв'ю і з якою метою це робиться. Мої сьогоднішні зустрічі в Пентагоні та Конгресі говорять про зворотне - а саме про збільшення, порівняно з 2016-м роком, фінансування на військову співпрацю з Україною щонайменше на 50 млн доларів США - до 350 млн. Це рішення проголосовано Палатою представників і його має підтримати Сенат", - написала вона.

Як повідомляли напередодні, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко після зустрічей в американському Конгресі у відео, яке оприлюднено на його каналі в Youtube, заявив, що через корумпованість української влади США скорочують фінансову допомогу Україні.

Наливайченко, який прибув у США для зустрічей із перехідною адміністрацією обраного президента Дональда Трампа, наголосив, що конгресмени і сенатори вимагають і від президента, і від прем'єра переслідувати тих, хто розкрадає бюджет і таким чином шкодить національній безпеці України.

Однак, за словами політика, "рівень і обсяги допомоги можуть бути збережені, якщо Україна приєднається до світової антикорупційної коаліції, буде розслідувати факти політичної корупції, офшорні скандали і покарає винних".

Нагадаємо, Наливайченко відвідує США як громадський і політичний діяч. Зустрічі та переговори триватимуть три дні.

Очікуються переговори з перехідною адміністрацією обраного президента США Дональда Трампа, консультації в Конгресі, Республіканській партії, зустрічі в Міжнародному республіканському інституті (IRI), Атлантичній Раді (Atlantic Council), з представниками американських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram