ГоловнаСвіт

В ЄС вирішили скоротити заборгованість Греції

Загальну заборгованість Греції передбачається скоротити на 20% ВВП до 2060 року. 

В ЄС вирішили скоротити заборгованість Греції
Фото: www.bloomberg.com

Міністри фінансів країн Єврозони схвалили пакет заходів зі скорочення боргового тягаря Греції.

Про це йдеться в заяві Єврогрупи, передає  BBC.

Зазначається, що схвалені заходи дають можливість скоротити загальну заборгованість Греції на 20% ВВП до 2060 року. Як пояснив глава Європейського механізму стабільності (ESM) Клаус Реглінг, реалізація угоди має початися протягом найближчих тижнів.

Очікується, що перехід від плаваючих відсотків за кредитами до фіксованих ставок призведе до підвищення цін у країні в найближчій перспективі, але надалі має привести до їх зниження.

На початку листопада прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що друга оцінка ходу економічних реформ у Греції з боку Єврогрупи має завершитися якнайшвидше. 

 

У липні минулого року лідери країн єврозони в ході екстреного саміту щодо Греції досягли угоди про фінансову допомогу грецькій економіці. Угода не передбачала часткового списання заборгованості Греції, але Афіни отримували більше часу на те, щоб розплатитися за своїми боргами. Тоді ж стало відомо, що європейські кредитори готові виділити Греції € 86 млрд протягом трьох років.

Нагадаємо, що наприкінці листопада  в Греції чиновники провели загальнонаціональний страйк на знак протесту проти трудових та пенсійних реформ і продажу державних активів, які уряд узгодив з офіційними кредиторами країни в обмін на фінансову допомогу.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram