ГоловнаСвіт

Китай попросив Британію "не отруювати" атмосферу в Радбезі ООН

Представник Британії в Радбезі звинуватив РФ і КНР у використанні "заїжджених" виправдань. 

Китай попросив Британію "не отруювати" атмосферу в Радбезі ООН
Совбез ООН
Фото: EPA/UPG

Постійний представник Китаю в Радбезі ООН Лю Цзеі звернувся до свого колеги з Великобританії Метью Райкрофта з питанням про те, хто дав йому право "отруювати атмосферу" в організації.

Короткий зміст заяви Цзеі опубліковано на сайті ООН.

Так представник Китаю відповів на заяву Райкрофта після того, як Росія і Китай заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо гуманітарної паузи в Алеппо. Представник Великобританії після голосування звинуватив країни у використанні "заїжджених" виправдань. Райкрофт також заявив, що Росія та КНР вирішили накласти вето на резолюцію через "віру в тирана, який дозволив своїй країні зруйнуватися вщент".

Резолюція Радбезу ООН передбачала встановлення семиденної гуманітарної паузи в сирійському Алеппо. Голосування щодо неї проводилося напередодні, 5 грудня. У результаті проект документа був заблокований двома постійними членами Радбезу - Росією і Китаєм. Російський представник в організації Віталій Чуркін пояснив своє рішення тим, що для обговорення резолюції було недостатньо часу і документ потребує додаткових консультацій.

Наступ сирійських військ за підтримки російської авіації на сході Алеппо триває вже третій тиждень. Напередодні повідомлялося, що в результаті обстрілу в сирійському Алеппо загинули дві російські медсестри.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram