ГоловнаСвіт

Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube створять базу екстремістського контенту

Згодом до бази даних отримають доступ інші компанії.

Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube створять базу екстремістського контенту

Найбільші компанії, що працюють у галузі інтернет-технологій, - Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube - домовилися про співпрацю з метою зупинити поширення екстремістських зображень і відео через свої сайти.

Ці компанії планують створити єдину базу, яка буде містити "віртуальні відбитки пальців" усього контенту, повідомляє "Бі-бі-сі".

За допомогою цієї бази даних вони стежитимуть за завантаженнями контенту на сайти. У разі появи матеріалів екстремістського змісту компанії зможуть прибирати їх зі своїх сайтів ще до того, як вони почнуть масово поширюватися.

У Twitter заявили, що на сервісах, які надаються компанією, "немає місця для контенту, який сприяє тероризму". Представник сайту мікроблогів також повідомив, що ініціатива спрямована на обмеження "найбільш радикальних і шокуючих" фото- і відеоматеріалів.

Згодом до бази даних отримають доступ інші компанії, які також хотіли б відслідковувати поширення екстремістських матеріалів.

Якщо користувач вважає, що його контент було видалено помилково і він ніяк не пов'язаний із підтримкою терористичних груп, він може поскаржитися на рішення сервісу, йдеться в заяві Twitter.

Чотири фірми домовилися про тіснішу співпрацю в цій галузі здебільшого під тиском Європейського Союзу. Півроку тому Facebook, Microsoft, Twitter і YouTube взяли на себе зобов'язання протягом 24 годин видаляти прояви расизму і ненависті на своїх сервісах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram