ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв не скидати режими за кордоном

Обраний президент США пообіцяв знищити ІДІЛ.

Трамп пообіцяв не скидати режими за кордоном
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп пообіцяв, що не буде скидати режими в інших країнах. Відповідну заяву він зробив під час виступу в місті Цинциннаті, штат Огайо.

Пряму трансляцію виступу вів телеканал CNN, запис доступний на YouTube.

"Ми готові до партнерства з будь-якою державою, яка захоче приєднатися до нашої операції зі знищення ІДІЛ і радикального ісламського тероризму", - оголосив Трамп.

"Ми знищимо ІДІЛ. І водночас ми будемо проводити нову зовнішню політику, в якій нарешті врахуємо минулі помилки. Ми більше не будемо влаштовувати перевороти і скидати режими й уряди, друзі, - додав він. - Наша мета - стабільність, а не хаос, тому що ми хочемо відновити нашу країну. Час для цього настав".

За словами Трампа, він хоче відродити військову міць країни. Обраний президент США також підтвердив, що не відмовляється від своїх передвиборних обіцянок, включаючи будівництво стіни на кордоні з Мексикою і зміни в законі про охорону здоров'я.

Кандидат від республіканців Дональд Трамп був обраний президентом США за підсумками голосування 8 листопада. Офіційно він заступить на посаду після інавгурації 20 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram