ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини закликало до негайного перемир'я в Сирії і відставки Асада

Чавушоглу звинуватив Башара Асада у смерті 600 тис. осіб.

МЗС Туреччини закликало до негайного перемир'я в Сирії і відставки Асада
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу закликав до негайного припинення вогню в Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Виступаючи на прес-конференції в Бейруті, Чавушоглу звинуватив Башара Асада в смерті 600 тис. осіб і заявив, що той не може далі залишатися лідером країни.

Турецький міністр також зазначив, що Анкара веде переговори з Москвою, Тегераном, Дамаском і Бейрутом, намагаючись знайти рішення сирійського конфлікту. Незважаючи на те, що всі сторони загалом згодні з необхідністю припинення вогню і доставки гуманітарної допомоги в Алеппо, між ними, за словами Чавушоглу, зберігаються глибокі розбіжності.

Напередодні в турецькому місті Аланья відбулася зустріч Чавушоглу з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Окрім подальшої нормалізації двосторонніх відносин, голови зовнішньополітичних відомств обговорили нещодавню заяву Ердогана, який оголосив, що метою турецької військової операції в Сирії є усунення від влади президента країни Башара Асада.

За підсумками конференції Чавушоглу підтвердив, що головною метою Туреччини залишається боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Пізніше сам Ердоган також відмовився від слів про повалення Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram