ГоловнаСвіт

Е-громадянство Естонії отримали вже 15 тис. осіб

Засновані е-резидентами компанії залишають в Естонії у вигляді податків і зборів понад €4,3 млн євро на рік.

Е-громадянство Естонії отримали вже 15 тис. осіб
Эстония
Фото: Wikipedia

В Естонії за два роки дії проекту електронного резидентства, який дає іноземцям можливість засновувати в Естонії компанії і користуватися іншими електронними послугами Естонської держави, його отримали вже 15 тис. осіб, які заснували в Естонії більш ніж 1000 нових компаній.

За словами президента Естонії Керсті Кальюлайд, е-резидентство викликало за кордоном великий інтерес, передає Postimees.

"Тепер слід подумати, як ще активніше залучити державний і приватний сектори в цей процес з метою створення нових послуг, які значно збільшують кількість е-резидентів", - сказала голова держави.

За оцінкою керівника програми е-резидентства Каспара Кор'юса, засновані е-резидентами компанії залишають в Естонії у вигляді податків і зборів понад €4,3 млн на рік.

"Якщо наші розрахунки правильні, то один євро, вкладений державою в розвиток е-резидентства, дає нашій країні й економіці не менш ніж 43 євро доходу", - сказав він.

"Якщо сьогодні в нас 1000 заснованих е-резидентами компаній, то варто задуматися над тим, що ми можемо виграти, якщо таких компаній буде в десять або сто разів більше", - сказав Кор'юс.

За словами одного з авторів ідеї, віце-канцлера Міністерства економіки та комунікацій Тааві Котка, в 2017 році очікується різке збільшення кількості е-резидентів.

Як повідомляли в листопаді, Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram