ГоловнаСвіт

Суд відхилив позов про заборону Facebook у Росії

Автор позову звинуватив соцмережу в поширенні "аморальних і антисімейних ідеологій"

Суд відхилив позов про заборону Facebook у Росії

Суд у Санкт-Петербурзі відхилив позовну заяву про заборону соціальної мережі Facebook в Росії, інформує РІА Новини.

Повідомляється, що в середу громадський активіст Тимур Булатов зареєстрував у канцелярії петербурзького міськсуду відповідну позовну заяву.

"Першого грудня 2016 року Санкт-Петербурзький міський суд виніс ухвалу про повернення позивачеві Булатову позовної заяви про оскарження законності діяльності соціальної мережі Facebook", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Відзначається, що позовну заяву було повернуто, оскільки його мотивувальна частина не відповідає вимогам як Цивільно-процесуального кодексу РФ, так і Кодексу адміністративного судочинства, а також не містить жодних посилань на процесуальні норми, що надають заявнику право на звернення до суду для захисту порушених власних прав і свобод, тим більше на право дії щодо невстановленого кола осіб.

Крім того, в документі не визначено предмет вимог, в якому порядку здійснювати судочинство; відсутня можливість розгляду процесуального питання про можливу підсудність спору.

У своїй позовній заяві Булатов вимагав "негайного закриття діяльності facebook.com або законного примусу до дотримання законів РФ керівництвом facebook.com". Автор заявляє про необхідність заборони Facebook, оскільки соцмережа, на його думку, порушує закон про захист персональних даних громадян РФ, поширює "аморальні і антисімейні ідеології" і т. ін.

На визначення міськсуду може бути подана скарга протягом 15 днів у апеляційну інстанцію Санкт-Петербурзького міського суду.

Раніше в листопаді в Німеччині прокуратура почала розслідування стосовно засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга та інших представників компанії за звинуваченням в підсобництві в розпалюванні ненависті і ворожнечі в соцмережі на їхню адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram