ГоловнаСвіт

РФ погодилася на одночасну участь Молдови в режимах вільної торгівлі ЄС і СНД, - ЗМІ

Сторони затвердили "План дій з розвитку російсько-молдовських торгово-економічних відносин на 2016-2017 роки".

РФ погодилася на одночасну участь Молдови в режимах вільної торгівлі ЄС і СНД, - ЗМІ

Росія і Молдова домовилися відновлювати торговельні відносини і узгодили план дій, з якого випливає, що Москва більше не проти одночасної участі Кишинева в режимах вільної торгівлі з ЄС і СНД.

Окремо в плані прописано умови скасування російського ембарго на молдовські вина, зазначає "Коммерсант". У Кишиневі підсумки переговорів оцінюють як прорив.

Напередодні в Москві пройшло перше за останні чотири роки засідання російсько-молдовської міжурядової групи з торговельно-економічного співробітництва. З російського боку її очолив віце-прем'єр Дмитро Рогозін, а з молдовського - заступник голови уряду, міністр економіки Октавіан Калмик. Останній за підсумками переговорів заявив, що робота завершилася успішно для обох сторін.

Сторони погодили і затвердили документ під назвою "План дій з розвитку російсько-молдовських торгово-економічних відносин на 2016-2017 роки". Його узгодження підтвердив Рогозін у своєму Twitter. "План дій для нормалізації економічних відносин з Молдовою узгоджено. Але основне питання мит поки що не вирішене", - написав віце-прем'єр.

Молдова ратифікувала з ЄС Угоду про зону вільної торгівлі в липні 2014 року. З вересня 2014 року Росія, побоюючись реекспорту товарів, ввела мита на 19 видів товарів (продукти харчування, включаючи м'ясо, на пшеницю, цукор, овочі, а також алкогольні напої, меблі), перейшовши з режиму вільної торгівлі на режим найбільшого сприяння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram