ГоловнаСвіт

"Вишеградська четвірка" підтримує розширення ЄС на шість країн

Міністри "Вишеградської групи" вважають розширення ЄС безцінним знаряддям формування безпеки, стабільності та добробуту Західних Балкан.

"Вишеградська четвірка" підтримує розширення ЄС на шість країн
Вышеградская четверка

Голови МЗС країн "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) підтримують розширення ЄС на шість країн - Чорногорію, Сербію, Македонію, Албанію, Боснію та Герцеговину і частково визнану державу Косово.

Про це йдеться в спільній декларації, яку прийняли керівники МЗС Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини у вівторок у Варшаві, повідомляє "Укрінформ".

"Розширення ЄС є безцінним знаряддям формування безпеки, стабільності та добробуту Західних Балкан. Як і було записано в глобальній стратегії ЄС, передбачувана політика розширення є стратегічною інвестицією в безпеку і добробут Європи і вже до цього часу значною мірою сприяла безпеці на континенті", - йдеться у зверненні.

Міністри "Вишеградської четвірки" підтримали ініціативу створення фонду західних Балкан і готовність до надання цьому проекту технічної підтримки.

Також голови МЗС країн "четвірки" закликали шість країн Балканського регіону активізувати зусилля з нормалізації та розвитку відносин з сусідніми країнами і розширення діалогу.

Перед прийняттям резолюції відбулися переговори голів МЗС 15 країн (крім "Вишеградської четвірки" і країн Західних Балкан - ще міністри з Болгарії, Хорватії, Греції, Румунії, Словенії та Італії) з головою європейської дипломатії Федерікою Могеріні.

Нагадаємо, в липні "Вишеградська четвірка" висловила бажання реформувати ЄС

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram