ГоловнаСвіт

Юнкер: Вибори в Німеччині та Франції не загрожують майбутньому ЄС

Президент Єврокомісії вважає, що в Європі зростає розрив між суспільством і політиками.

Юнкер: Вибори в Німеччині та Франції не загрожують майбутньому ЄС
Фото: EPA/UPG

Майбутні вибори у Франції і Німеччині не несуть загрози майбутньому Європи. Про це в інтерв'ю телеканалу Euronews заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"Ви сказали, що німецькі, французькі та італійські вибори загрожують виживанню Європи. Це не так. Французькі і німецькі вибори не загрожують майбутньому Європи настільки, як думають їхні громадяни", - зазначив він.

Водночас Юнкер наголосив, що у Єврокомісії, яку він очолює, є останній шанс, щоб ліквідувати розрив, що зростає, між європейськими громадянами і політиками.

"Розрив між громадянами Європи, громадськістю та політичними діями ЄС збільшується, і я хотів би це виправити", - додав він.

Нагадаємо, в Німеччині восени 2017 року відбудуться парламентські вибори. Партія, що перемогла на виборах, отримає посаду канцлера. Ангела Меркель, яка очолює уряд Німеччини з 2005 року, заявила, що візьме участь у виборах. Брати участь у виборах також збирається голова Європарламенту Мартін Шульц.

У Франції навесні наступного року пройдуть президентські вибори. При цьому опитування громадської думки свідчать про дуже високий рейтинг лідера націоналістичного "Національного фронту" Марін Ле Пен, яка відома проросійськими поглядами. Вона заявляла, що в разі перемоги на виборах ініціює вихід Франції з Європейського Союзу і налагодить відносини з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram