ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Роснафта" позичає трильйон для погашення боргів

Термін погашення облігацій складе 10 років з дати початку розміщення випуску.

"Роснафта" позичає трильйон для погашення боргів
Роснефть
Фото: www.gazeta.ru

Рада директорів російської держкомпанії "Роснафта" схвалила залучення до 1,071 трлн руб. для, насамперед, рефінансування боргів компанії.

Про це свідчать документи, розміщені на російському порталі Центру розкриття корпоративної інформації.

Рада директорів "Роснафти" затвердила програму розміщення біржових облігацій на суму до 1,071 трлн руб. Отримані кошти планується витратити на міжнародні проекти, нові проекти з видобутку в Росії, а також планове рефінансування боргу.

Як уточнив 24 листопада прес-секретар нафтової компанії Михайло Леонтьєв, термін погашення облігацій складе 10 років з дати початку розміщення випуску.

Згідно з презентацією компанії, якщо "Роснафта" розмістить облігації на всю суму, то отриманих грошей вистачить на рефінансування боргів держкорпорації до кінця 2017 року - мова йде про $16,7 млрд.

На початку грудня 2014 року "Роснафта" розмістила 14 випусків біржових облігацій загальним обсягом 625 млрд руб. Тоді збір заявок від покупців тривав годину. Пізніше глава Центробанку Ельвіра Набіулліна заявила, що операція "Роснафти" стала одним із чинників, який сприяв різкій девальвації рубля в грудні 2014 року.

Нагадаємо, 15 листопада у Росії затримали міністра економіки і торгівлі Олексія Улюкаєва за звинуваченням в отриманні $2 млн хабара за позитивну оцінку МЕРТ, що дозволила "Роснафті" придбати держпакет акцій "Башнафта" у розмірі 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram