ГоловнаСвіт

У Британії вбивця депутата парламенту отримав довічне

Противниця "Брекзиту" Джо Кокс була вбита за тиждень до референдуму.

У Британії вбивця депутата парламенту отримав довічне
Фото: bbc.com

Центральний кримінальний суд Англії та Уельсу визнав британця Томаса Мейра винним в жорстокому вбивстві депутата парламенту Джо Кокс і засудив до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє ВВС.

16 червня Мейр двічі вистрілив у Кокс, а потім, коли жінка впала, втретє - в голову. Потім він кілька разів ударив її ножем. Під час нападу, що стався в містечку Берсталл в графстві Йоркшир за тиждень до "брекзиту", Мейр закричав: "Британія - перш за все".

Однак під час читання вердикту суддя заявив, що злочин, який скоїв Мейр, викликано не любов'ю до своєї країни, а схилянням перед ідеями нацизму, що, своєю чергою, стало ще й зрадою перед величезною кількістю жертв Другої світової війни.

53-річний Мейр не визнавав провину, проте не надав і ніяких доказів на свій захист. На кількох засіданнях він ігнорував питання суду або відповідав на них гаслами. Коли Вестмінстерський суд під час одного зі слухань попросив його підтвердити своє ім'я, Томас Мейр проголосив: "Смерть зрадникам, свободу Великобританії!".

Тільки перед оголошенням вироку Мейр захотів виступити, однак суд відхилив прохання, заявивши, що у нього вже була така можливість.

Нагадаємо, 41-річна депутат парламенту Великобританії, член Лейбористської партії Джо Кокс померла в лікарні від отриманих поранень. Кокс була активним прихильником збереження членства Великобританії в Євросоюзі. Вона також працювала радником дружини колишнього британського прем'єра Гордона Брауна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram