ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв "тягнути якомога довше" зі скасуванням антизахідних санкцій

Російський лідер продовжує наполягати на безпідставності антиросійських санкцій.

Путін пообіцяв "тягнути якомога довше" зі скасуванням антизахідних санкцій
Путин
Фото: пресс-служба президента

Президент РФ Володимир Путін заявив, що влада збирається "тягнути якомога довше" зі скасуванням заходів у відповідь на санкції, введені країнами Заходу.

Про це він заявив на "Форумі дій", який організував Загальноросійський народний фронт (ЗНФ), повідомляє "Дождь".

Під час форуму один з учасників запитав у російського президента, коли можуть бути скасовані контрзаходи, введені після початку дії санкцій. "Я вам по секрету скажу. Будемо тягнути якомога довше", - відповів Путін.

Голова держави наголосив, що Росія не вводила санкції, а лише вжила відповідних заходів для обмеження поставок сільгосппродукції в деякі країни, щоб захистити внутрішній ринок країни. "Ми дійсно зробили це свідомо і, по суті, скористалися тими, прямо скажемо, недалекоглядними рішеннями, які були прийняті щодо нашої країни з боку так званих партнерів, що вводили ці санкції", - сказав президент.

За словами Путіна, ввівши контрсанкції, Росія створила умови для внутрішнього виробництва сільгосппродукції. "Всі виробники всередині країни зацікавлені, щоб ця ситуація тривала якнайдовше", - заявив він.

У жовтні Путін заявив, що санкції негативно впливають на російську та світову економіку. За його словами, обмежувальні заходи передусім заважають передачі технологій між країнами. При цьому самі санкції Путін назвав інструментом "тиску і шантажу".

Нагадаємо, санкції проти РФ були введені через насильницьку окупацію Криму та російську агресію на Донбасі. У відповідь Москва ввела продовольче ембарго відносно США, Євросоюзу, Австралії, Канади та кількох інших держав.

Напередодні стало відомо, що Євросоюз продовжить секторальні санкції проти Росії на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram