ГоловнаСвіт

Переговори про об'єднання Кіпру провалилися

Доля подальших консультацій залишається невідомою.

Переговори про об'єднання Кіпру провалилися
Фото: EPA/UPG

Переговори про об`єднання Кіпру, черговий раунд яких проходив у Швейцарії, зайшли в глухий кут.

Про це заявили їхні учасники ввечері в понеділок, 21 листопада, повідомляє Deutsche Welle.

За словами представника уряду Кіпру Нікоса Хрістодулідіса, підтримувані ООН переговори про розподіл зон контролю між грецькими та турецькими кіпріотами не дали певних результатів. "Це нікого не влаштовує. Ми абсолютно не задоволені результатом", - додав Хрістодулідіс.

Згідно із заявою ООН, президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, який належить до грецьких кіпріотів, а також бунтівний лідер турецьких кіпріотів Мустафа Акінчі, "незважаючи на всі зусилля", не змогли подолати розбіжності щодо територіального питання. Консультації у Швейцарії тривали два дні. Доля подальших переговорів залишається невідомою.

Туреччина з 1974 року окупує північну частину Кіпру, яку вона оголосила Турецькою республікою Північного Кіпру. Світова спільнота не визнає цієї окупації. З 2004 року грецька Республіка Кіпр є членом ЄС. Законодавство Євросоюзу не поширюється на північну частину острова, де розташована невизнана Турецька республіка Північного Кіпру. Зі свого боку, Туреччина не визнає уряд Республіки Кіпр. Влада Кіпру з 2005 року блокує переговори між ЄС і Анкарою про вступ Туреччини у Євросоюз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram