ГоловнаСвіт

Ердоган закликав НАТО допомогти в боротьбі з курдами

На думку президента Туреччини, в ЄС занадто терпимо ставляться до діяльності екстремістів.

Ердоган закликав НАТО допомогти в боротьбі з курдами
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав союзників з НАТО надати підтримку в боротьбі проти "всіх терористичних організацій". Передовсім необхідно протистояти "Ісламській державі" (ІД) і Робочій партії Курдистану (РПК).

Про це Ердоган заявив, виступаючи в понеділок, 21 листопада, в Стамбулі на завершальному засіданні триденної Парламентської асамблеї (ПА) НАТО, повідомляє DW.

На думку Ердогана, в ЄС занадто терпимо ставляться до діяльності курдських екстремістів.

"Ми не можемо погодитися з тим, що члени РПК можуть вільно пересуватися по країнах Європейського Союзу і демонструвати портрети їх керівників в коридорах Європарламенту", - наголосив турецький президент.

Своєю чергою, Брюссель звинувачує владу Туреччини в тому, що вона під приводом боротьби з РПК замикає курдських політиків під варту без розбору. Особливо гостра критика на адресу проведеної в Туреччині політики щодо курдів прозвучала після арешту двох співголів Партії демократії народів (ПДН) Селахаттіна Демірташа і Фігена Юксекдага, а також після звільнень і затримань десятків прокурдських голів міських адміністрацій на південному сході країни.

Того ж дня в Стамбулі чинний голова ПА НАТО Майкл Тернер закликав "сприяти подальшому зміцненню стримуючих сил НАТО за рахунок збільшення військової сили альянсу, розгорнутої в країнах Балтії, Польщі та Румунії". Він також заявив про необхідність збільшити військові бюджети країн альянсу, щоб скоротити дисбаланс між союзниками.

Раніше в листопаді президент Туреччини звинуватив Німеччину в пособництві тероризму і звинуватив Захід у підтримці ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram