ГоловнаСвіт

Трьох російських призерів Олімпіади-2012 позбавили медалей

Вибіркові перевірки допінг-проб учасників Олімпіади в Пекіні та Лондоні почалися через скандал з прийомом заборонених препаратів російськими спортсменами.

Трьох російських призерів Олімпіади-2012 позбавили медалей
Фото: newsfiber.com

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив медалей трьох російських спортсменів, які стали призерами Олімпіади в Лондоні 2012 року.

Про це повідомляють на сайті МОК.

Російського важкоатлета Олександра Іванова, який виступав у ваговій категорії до 94 кілограмів, позбавили срібної медалі Олімпіади в Лондоні. У результаті повторної перевірки допінг-проби Іванова в нього виявили заборонені речовини: туринабол і тамоксифен.

Срібної медалі також позбавили російську важкоатлетку Наталю Заболотну, яка виступала у ваговій категорії до 75 кілограмів. У її допінг-пробі виявили туринабол.

Російська бігунка на 3000 метрів Юлія Заріпова втратила золоту медаль Олімпіади 2012 року. В її тесті на допінг також виявили туринабол.

Цю речовину виявили і в російського важкоатлета Андрія Деманова, який виступав у ваговій категорії до 94 кілограмів. Його дискваліфікували з Олімпіади в Лондоні, на якій він зайняв четверте місце.

Також МОК дискваліфікував з Олімпіади в Лондоні двох спортсменок з Молдови, які отримали бронзові медалі, спортсмена з Казахстану, двох спортсменів з України та грузинського спортсмена. Також бронзових медалей були позбавлені білоруська і вірменська важкоатлетки.

МОК вирішив провести вибіркові перевірки допінг-проб учасників Олімпійських ігор у Пекіні та Лондоні після скандалу з прийомом заборонених препаратів російськими спортсменами.

Нагадаємо, в жовтні МОК запропонував реформу у сфері боротьби з допінгом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram