ГоловнаСвіт

Трамп погодився виплатити $25 млн для врегулювання позову про шахрайство

Колишнім студентам Університету Трампа за гроші обіцяли розкрити "таємниці" успішного інвестування, однак цього так і не відбулося.

Трамп погодився виплатити $25 млн для врегулювання позову про шахрайство
Фото: EPA/UPG

Нью-йоркський бізнесмен і новообраний президент США Дональд Трамп погодився врегулювати три позови проти Університету Трампа, представлені його колишніми студентами, повідомив генпрокурор Нью-Йорка Ерік Т. Шнайдерман.

Про це інформує ВВС-Україна.

Колишні студенти Університету Трампа подали позови проти новообраного президента з вимогою компенсації 35 тис. доларів кожному.

Позивачі стверджують, що в навчальному закладі, що закрився в 2010 році, їх змусили заплатити десятки тисяч доларів за курси, на яких обіцяли розкрити "таємниці" успішного інвестування, однак цього так і не відбулося. Всього жертвами обману стали близько 6 тис. осіб.

За словами генпрокурора Нью-Йорка, врегулювати судові процеси запропонував сам Трамп. Для цього він погодився виплатити 25 млн доларів.

Три позови повинні були розглядатися в Каліфорнії і Нью-Йорку. Перший перегляд мав розпочатися в Сан-Дієго вже 28 листопада, незважаючи на спроби юристів Трампа відкласти судове засідання.

Прокуратура зажадала від нього виплатити 40 млн доларів. Під час своєї передвиборчої кампанії пан Трамп неодноразово заявляв, що не збирається врегулювати позови проти себе, і наполягав, що виграє справу проти Університету Трампа.

Як повідомлялося в серпні, дружина Трампа подала в суд за статті про свою роботу в ескорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram