ГоловнаСвіт

Мартін Шульц хоче балотуватися на пост канцлера ФРН, - ЗМІ

Раніше передбачали, що Шульц очолить МЗС ФРН.

Мартін Шульц хоче балотуватися на пост канцлера ФРН, - ЗМІ
Мартин Шульц
Фото: armenpress.am

Голова Європарламенту Мартін Шульц висунув керівництву своєї партії, Соціал-демократичної партії Німеччини, умову, за якої готовий очолити МЗС ФРН.

Про це пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Мартін Шульц лише тоді повернеться до Берліна як міністр закордонних справ, якщо зможе також стати кандидатом на пост канцлера", - пише автор публікації.

Відзначають, що така постановка питання ставить голову СДПН, віце-канцлера Зигмара Габріеля під серйозний тиск, оскільки це квапить його з висуненням кандидата від партії раніше запланованого терміну. А на Шульца в Габріеля, силами якого нинішній голова МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр став єдиним від провладної коаліції кандидатом на пост президента Німеччини, були плани саме в світлі зовнішньополітичного напряму.

"Шульц, однак, хоче насамперед стати кандидатом на пост канцлера, він хоче більшого, але не впевнений, чи не занадто замахнувся", - йдеться в статті. Автор уточнює, що сам Мартін Шульц поки що не коментує ситуацію, кажучи, що СДПН обговорить це "свого часу", тобто орієнтовно в лютому наступного року.

Штайнмаєр залишить посаду голови МЗС у лютому, коли він гарантовано буде обраний президентом ФРН. Вибори в бундестаг, який пізніше назве нового канцлера, відбудуться в жовтні наступного року.

Як повідомляли раніше цього тижня, діючий канцлер ФРН Анґела Меркель має намір балотуватися на посаду канцлера вчетверте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram