ГоловнаСвіт

За останні 2 роки ми побачили набагато більше реформ, ніж за попередні 23, - посол ЄС в Україні

Європейський дипломат пояснив причину невдоволення українців реформами.

За останні 2 роки ми побачили набагато більше реформ, ніж за попередні 23, - посол ЄС в Україні
Хью Мингарелли

За останні два роки Євросоюз побачив набагато більше реформ в Україні, ніж за попередні 23 роки.

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова представництва Євросоюзу в Україні Г'ю Мінгареллі

"Уряд і президент Порошенко чітко налаштовані на проведення реформ, але водночас у цій країні є багато людей, які переслідують свої особисті інтереси і блокують реформи. Це означає, що процес запровадження реформ міг би бути швидшим, проте така ситуація не є чимось унікальним і властивим тільки Україні: це відбувається і в інших країнах з перехідною економікою", - зазначив дипломат.

При цьому Мінгареллі зауважив, що "політичні та економічні перетворення - це не лінійні процеси". "Ми повинні бути реалістами щодо того, що може бути реалізовано в Україні. І ми можемо бути оптимістами, з огляду на те, що Україна володіє великими ресурсами в різних сферах: активним громадянським суспільством, освіченими, високопрофесійними людьми, а також наявність у більшості громадян цієї країни бажання жити у відкритому демократичному громадянському суспільстві. Це є рушійними силами реформ. Я думаю, країна рухається в правильному напрямку", - наголосив він.

Дипломат також зазначив, що невдоволення багатьох українців реформами пов'язано з тим, що "завжди існує часовий проміжок між тим моментом, коли економіка починає зростати, і коли починають поліпшуватися умови життя в країні". "На цей момент ми перебуваємо саме в такому проміжку часу", - додав він.

Нагадаємо, раніше "велика сімка" високо оцінила зусилля української влади в стабілізації економіки та реалізації реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram