ГоловнаСвіт

Мексика пообіцяла допомогу своїм мігрантам у США

Мехіко порадив мексиканським мігрантам по можливості "уникати будь-яких конфліктних ситуацій і порушення законодавства".

Мексика пообіцяла допомогу своїм мігрантам у США
Мигранты из Мексика в США
Фото: micro-news.ru

МЗС Мексики пообіцяло допомогти громадянам країни, що емігрували в США і ризикують зіштовхнутися з проблемами після перемоги Дональда Трампа на виборах президента.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою відомства, мексиканські дипломати зроблять усе можливе, щоб не допустити утисків інтересів громадян. Буде розширено мережу мобільних консульських послуг, запустять цілодобову "гарячу лінію" для відповідей на запитання, що стосуються міграції.

Крім того, буде прискорено надання послуг мексиканцям, котрі живуть у США і які бажають отримати паспорти і свідоцтва про народження. Мехіко пообіцяв також інтенсифікувати контакти на рівні штатів і порадив мексиканським мігрантам по можливості "уникати будь-яких конфліктних ситуацій і порушення законодавства".

Республіканець Дональд Трамп, який отримав перемогу на виборах президента США, повинен вступити на посаду 20 січня. Раніше він неодноразово заявляв, що планує депортувати близько 11 млн осіб, які нелегально проживають у США, і обіцяв збудувати стіну на кордоні з Мексикою, яка сама ж, за його словами, оплатить її спорудження. Крім того, Трамп погрожував розірвати угоду про зону вільної торгівлі з Мексикою і Канадою (NAFTA). Після перемоги Трампа песо впав до рекордної позначки.

Згідно з останніми заявами Трампа, він готовий депортувати 2-3 млн осіб зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram