ГоловнаСвіт

Росія підкуповувала країни для голосування проти кримської резолюції ООН, - Єльченко

Дипломат відзначив, що Росія для досягнення своїх цілей зазвичай вдається до відвертого тиску і шантажу.

Росія підкуповувала країни для голосування проти кримської резолюції ООН, - Єльченко
Владимир Ельченко
Фото: ukraineun.org

Росія підкуповувала країни для голосування проти ініційованої Україною резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)", яку напередодні схвалив третій комітет Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, що спеціалізується на правах людини.

Про це заявив представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Звичайно, цю інформацію навряд чи підтвердить офіційно будь-яка країна з числа тих, до яких зверталася Росія. Але ми знаємо від наших друзів - багатьох країн, особливо у віддалених регіонах, російські посольства в інших столицях або вдавалися до відвертого тиску і шантажу, що, мовляв, якщо підтримаєте цю резолюцію, то ми виступимо проти вас у конкретних питаннях, або ж до елементарного підкупу. Просто заносили гроші. Це є звичайною системою координат, в яких працює російська дипломатія. На жаль", - заявив Єльченко.

Нагадаємо, 15 листопада, прийнявши відповідну резолюцію, ООН визнала Росію окупантом Криму. Таким чином уперше в офіційних документах ООН Крим і Севастополь названі окупованими територіями.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що позицію Білорусі в питанні кримської резолюції ООН можна розцінювати як зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram