ГоловнаСвіт

Стівен Гокінґ спрогнозував зникнення людства через тисячу років

Гокінґ закликав майбутніх учених "продовжувати рух у космос" для пошуку потрібних для життя людей планет.

Стівен Гокінґ спрогнозував зникнення людства через тисячу років
Cтивен Хокинг
Фото: EPA/UPG

Фізик Стівен Гокінґ передбачив вимирання людства в найближчу тисячу років. Це станеться, якщо люди не зможуть знайти іншу планету для життя.

Про це Гокінґ заявив, виступаючи перед студентами Оксфорду, передає The Independent.

Він підкреслив, що людство за останні 50 років зробило величезний ривок у розвитку, проте "тендітна Земля" може не перенести чергового природного катаклізму, ядерної війни, епідемії або занадто розвиненого штучного інтелекту. У зв'язку з цим Гокінґ закликав майбутніх учених, перед якими він виступав в Оксфорді, "продовжувати рух у космос" і робити все можливе для подальшого розвитку науки і пошуку придатних для життя людей планет.

Виступаючи перед студентами, Гокінґ повідомив, що дуже радий своєму внеску в науку. Стівен Гокінґ - відомий фізик-теоретик, професор математики і популяризатор науки. Його головні досягнення - застосування законів термодинаміки до опису природи чорних дір, а також теорія про випаровування цих космічних об'єктів за рахунок явища, яке згодом отримало назву "випромінювання Гокінґа".

У квітні 2016 Стівен Гокінґ розповів про проект пошуку позаземного життя Breakthrough Starshot. У рамках цього проекту дослідники створять безліч роботизованих нанозондів вагою лише кілька грамів. Після запуску в космос їм вдасться розвинути швидкість 20% від швидкості світла за допомогою світлового променя від Сонця. Зонди планують відправити до найближчої до Сонячної системи зірки - Альфи Центаври. Вони прибудуть туди приблизно через 20 земних років після запуску. Зонди будуть спроектовані так, що зможуть передавати зображення на Землю. Спонсорувати проект зголосилися засновник Facebook Марк Цукерберг і російський бізнесмен Юрій Мільнер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram