ГоловнаСвіт

Меркель піде на четвертий термін

Канцлер ФРН спробує знову очолити уряд в 2017 році.

Меркель піде на четвертий термін
Фото: EPA/UPG

Ангела Меркель в 2017 році буде знову балотуватися на пост федерального канцлера Німеччини. Про це заявив голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген в інтерв'ю CNN.

"Вона буде висуватися як кандидат", - цитує політика, що представляє Християнсько-демократичний союз, видання "Німецька хвиля".

Реттген назвав Меркель "наріжним каменем західної політичної концепції" і активним глобальним політичним гравцем. "Так що вона буде брати участь у виборах і вести політику відповідального лідера", - резюмував Реттген.

У серпні соціологічний інститут Emnid на замовлення тижневика Bild am Sonntag провів опитування, яке показало, що за подальше перебування Меркель на посту голови уряду Німеччини виступає тільки 42% виборців. Тим часом серед прихильників Християнсько-демократичного союзу за новий термін Меркель на посаді канцлера виступили 70% респондентів.

Наступні вибори в бундестаг відбудуться восени 2017 року. Ангела Меркель вже 11 років очолює уряд ФРН. Довше неї цю посаду обіймали тільки Конрад Аденауер і Гельмут Коль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram